Hvad hedder Danmarks flag?

Historien bag Danmarks nationalflag

Hvert land har sit eget flag. Du kender helt sikkert det rød-hvide danske flag, som er fremme hver gang, der er fødselsdag i din familie. Måske pryder de også juletræet juleaften hjemme hos dig? Men hvor godt kender du egentlig historien bag det danske nationalflag? Og kan du svare på spørgsmålet: Hvad hedder Danmarks flag?

Hvad hedder det danske flag?

Det danske flag hedder Dannebrog. Som du sikkert allerede ved, er Dannebrog et rødt flag, der har et karakteristisk hvidt kors, der går gennem hele flaget.

Dannebrog er danskeres flag helt alene, og der er ikke andre lande, der har et magen til. Der kan dog drages tydelige paralleller til andre nordiske korsflage, som eksempelvis det svenske og det finske flag. Her er de røde og hvide farver blot skiftet ud med henholdsvis gul og blå samt hvid og blå.

Hvorfor hedder Danmarks flag Dannebrog?

Måske har du hørt historien om dengang, Dannebrog faldt ned fra himlen? Om det er en myte eller ej, må din egen tro afgøre.

Men historien siger altså, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under slaget ved Lyndanisse i Tallinn. Faktisk har vi opkaldt en dag efter den historiske dag, og den 15. juni hedder officielt Valdemars dag. Og det var altså denne dag for mange år tilbage, Dannebrog faldt ned fra himlen.

Betydningen af Dannebrog er rødfarvet farve eller danernes farve. Og det passer jo faktisk rigtig fint til at beskrive vores danske flag.

Er du på udkig efter et nyt flag? Ring i dag og hør nærmere – 76 600 500