Må man flage om natten?

Der findes ingen egentlige love for, hvordan du må flage med Dannebrog. Men det anses ikke som god skik og brug at flage døgnet rundt. At flage med Dannebrog er forbundet med en række traditioner og flagregler, som er blevet til kutyme for, hvordan du omgås Dannebrog med respekt.

Det første og mest gyldne bud er netop, at du skal behandle Dannebrog med respekt. Det indebærer ikke bare, at du følger flagets traditioner, men også at Dannebrog aldrig må være laset, beskidt, falmet eller på anden måde forfaldent.

Flagning om natten

I forhold til at flage med Dannebrog om natten så er det som udgangspunkt ikke en synderligt god ide. Traditionen tro må flaget blive hejst ved solopgang, og det skal ned igen ved solnedgang. Flager du efter solnedgang, flager du ifølge et gammelt ordsprog ‘for Fanden’.

Skulle du på grund af en uskyldig forglemmelse komme til at flage efter solnedgang, er du ikke en decideret lovbryder. Men det vil helt sikkert være mest velanset, at du følger de traditioner og flagregler, som har varet ved gennem de sidste mange år og generationer.

Vil du købe et et nyt flag? Ring i dag og hør nærmere – 76 600 500